Slovensko smúti za Ľudovítom Števkom, legendárnym novinárom
Vo veku 85 rokov zomrel Ľudovít Števko, významný novinár a dokumentarista. Jeho prínos k slovenskej žurnalistike a kultúre zostane nezabudnuteľný.
Vypočuť si článok

Dňa 4. novembra 2025 sa Slovensko rozlúčilo s Ľudovítom Števkom, dlhoročným pracovníkom Slovenskej televízie a autorom mnohých dokumentárnych filmov a reportáží. Informáciu o jeho úmrtí potvrdil predseda Slovenskej asociácie novinárov, Štefan Dlugolinský, ktorý vyzdvihol Števkovu kreativitu a spoločenskú citlivosť aj v pokročilom veku.
Ľudovít Števko sa narodil 4. decembra 1939 v Hronských Kosihách. Po absolvovaní pedagogických a novinárskych štúdií na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave sa venoval učiteľskej činnosti a neskôr sa stal redaktorom Slovenskej televízie. Počas svojej takmer 35-ročnej kariéry sa stal významným menom v oblasti televíznej publicistiky a dokumentárnej tvorby.
Ako šéfredaktor hlavnej redakcie pre deti a mládež, Števko prispel k rozvoju viacerých programov, vrátane Televízneho klubu mladých. Okrem toho sa podieľal na písaní pre denníky a bol politickým komentátorom. Jeho dielo zahŕňa aj ocenenia za nezávislú žurnalistiku, ako je Krameriova cena. Medzi jeho publikácie patrili aj knihy, ktoré sa zaoberali dôležitými historickými a sociálnymi témami.
Tagy
Súvisiace články

Marta Kondrla oznámila tehotenstvo po utajenej svadbe
Slovenská herečka Marta Kondrla, známa z viacerých filmov a seriálov, prekvapila svojich fanúšikov správou o tehotenstve. Po dvoch rokoch manželstva s partnerom Michalom sa rozhodla zverejniť túto radostnú novinku veľmi osobne.

Zomrel legendárny francúzsky herec Gérard Philipe
Gérard Philipe, ikona francúzskeho filmu, zomrel tragicky vo veku 36 rokov. Jeho smrť zasiahla celý svet, pretože bol milovaný mnohými fanúšikmi a obdivovateľkami.

Netradičné krémy, ktoré obohatia vaše raňajky aj dezerty
V posledných rokoch sa svet sladkých nátierok zmenil a na scénu prichádzajú zdravšie alternatívy. Rastlinné bio krémy dmBio, ako pistáciový a mandľový, si získavajú čoraz väčšiu popularitu pre svoju chuť a kvalitu.
