TA1.SK
Meniny má Bibiána
Kultúra

Slovenské syry: Tradícia a chuť z horských pasienkov

1 min čítania

Mliekareň v Kežmarku sa stala synonymom pre lahodné syry, ktoré sú výsledkom poctivého mlieka od domácich farmárov. Medzi obľúbené výrobky patrí Niva a camembert, ktoré si získavajú srdcia Slovákov.

Vypočuť si článok

Slovenské syry: Tradícia a chuť z horských pasienkov
Foto: TOPKY

V Kežmarku sa nachádza mliekareň, ktorá sa zameriava na výrobu syrov s modrou a bielou plesňou, pričom spája tradičné recepty s kvalitnými surovinami. Týmto spôsobom sa snaží zachovať kultúrne dedičstvo a ponúknuť zákazníkom autentické chuťové zážitky.

Syry ako Niva a camembert sú obľúbené nielen na Slovensku, ale aj za jeho hranicami. Vďaka poctivému mlieku od miestnych farmárov a dôrazu na kvalitu surovín sa slovenské syry stali vyhľadávanými aj medzi gurmánmi. Ich jedinečná chuť a aroma, ktoré evokujú horské pasienky, sú výsledkom dlhoročnej tradície a vášne výrobcov.

Kvalita slovenských syrov nie je len otázkou chuti, ale aj podpory miestnej ekonomiky. Mnohé farmy, ktoré zásobujú mliekareň, sa nachádzajú v malebných oblastiach Slovenska, kde sú podmienky na chov dobytka ideálne. Takto vzniká nielen lahodný produkt, ale aj silnejšie prepojenie medzi farmármi a spotrebiteľmi, ktorí si cenia čerstvosť a pôvod potravín.

Tagy

#syry#slovensko#mliekaren