TA1.SK
Meniny má Ambróz
Ekonomika

Slováci šetria na jedle: Kvalita stravy je ohrozená

1 min čítania

V roku 2025 sa zvýšil počet Slovákov, ktorí obmedzujú kvalitu jedla v dôsledku rastúcich cien potravín. Prieskum ukázal, že až 32 % respondentov šetrí na jedle, pričom domáce jedlo sa stáva čoraz populárnejšou voľbou.

Vypočuť si článok

Slováci šetria na jedle: Kvalita stravy je ohrozená
Foto: REFRESHER

V súčasnosti, keď si Slováci nemôžu dovoliť kvalitný obed v reštaurácii, tri štvrtiny z nich (77 %) uprednostňujú doma pripravené jedlo. Ostatní volia suchú stravu alebo obed úplne vynechávajú. Odborníci varujú, že tento trend, aj keď šetrí peniaze a je zdravší, môže mať negatívny dopad na prevádzku reštaurácií. Lívia Bachratá z Edenredu však dodáva, že hoci počet ľudí, ktorí šetria na kvalite jedla, vzrástol, nie je to dramatický nárast a Slováci si stále uvedomujú dôležitosť kvalitnej stravy pre ich fungovanie a produktivitu.

Tagy

#prieskum#Slovensko#kvalita stravy