Mrázik: Zaujímavosti a pikošky z kultovej rozprávky
Kultová rozprávka Mrázik sa opäť objavila na obrazovkách a s ňou aj množstvo zaujímavých faktov. Poďme sa pozrieť na niektoré pikošky, ktoré ukazujú zákulisie natáčania a osudy hercov.
Vypočuť si článok

Mrázik, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou vianočných sviatkov, sa aj tento rok objavil na obrazovkách televízie Markíza. Rozprávka, ktorá oslávila 60. výročie svojej premiéry, stále priťahuje veľké množstvo divákov. Okrem známych scén sa však skrýva aj množstvo zaujímavých pikošiek, ktoré sú známe len málokomu.
Jedným z najzaujímavejších faktov je, že filmový tím musel pri natáčaní šetriť. Počas svadobnej hostiny sa jedlo na stole natieralo petrolejom, aby sa predišlo jeho zmiznutiu. Marfa, postava stvárnená herečkou Innou Čurikovovou, pila namiesto mlieka zafarbenú vodu a hrýzla do cibule miesto jablka. Takéto opatrenia boli potrebné na zníženie nákladov pri natáčaní.
Osudy hercov sú tiež fascinujúce. Eduard Izotov, ktorý stvárnil Ivana, prežil tri roky vo väzení za pokus o výmenu zahraničnej meny. Po prepustení sa jeho život vyvinul tragicky, keď utrpel šesť mozgových príhod, ktoré mu spôsobily stratu pamäti. Záverečné roky strávil v psychiatrickom zariadení. Na druhej strane, herečka Natalija Sedych, predstaviteľka Nastenky, dostávala po premiére tisíce návrhov na manželstvo, no odpovedala len na listy od väzňov, obávajúc sa ich reakcie.
Zaujímavé je aj to, že chalúpka Baby Jagy bola len kulisou a nie skutočnou stavbou. Režisér Alexandr Rou mal jasnú predstavu o vzhľade postáv, pričom Marfa mala byť výrazne škaredšia než Nasťa. Inna Čurikovová sa s týmto zobrazením ťažko vyrovnávala a film si pozrela len raz, pretože ju rozplakala. Takto sa ukazuje, že aj za úspešnými filmami sa skrývajú ťažké príbehy a výzvy, ktorým museli herci čeliť.
Tagy
Súvisiace články

Vianočný šalát podľa Václava Havla: Šimečka zdieľa rodinný recept
Michal Šimečka, líder Progresívneho Slovenska, zdieľa tradičný recept na vianočný zemiakový šalát, ktorý sa v jeho rodine dedí z čias priateľstva s bývalým prezidentom Václavom Havlom. Tento špeciálny pokrm sa stal súčasťou ich sviatočných osláv.

TOP 10 najdrahších hotelov na svete: Ceny, ktoré vás ohromia
Luxusné hotely po celom svete ponúkajú nezabudnuteľné zážitky, avšak ich ceny sú často astronomické. Niektoré z týchto ubytovaní stoja viac ako ročný plat bežného zamestnanca.

Sviatočná chuť Zemplína: Recept na hubovú omáčku od ministra Migaľa
Minister investícií Samuel Migaľ sa podelil o zemplínsky recept na hubovú omáčku, ktorá obohatí sviatočný stôl. Tento tradičný pokrm z východného Slovenska je ideálny pre rodinné oslavy.
