Jesenné menu v Cloud reštaurácii: Spojenie tradície a inovácií
Reštaurácia Cloud v hoteli DoubleTree by Hilton Bratislava sa v novembri opäť zmenila na kulinárske centrum. Degustačná večera, vedená Národným tímom kuchárov Slovenska, ponúkla hosťom jedinečný zážitok spájajúci tradičné slovenské suroviny s modernými gastronomickými trendmi.
Vypočuť si článok

V novembri sa v reštaurácii Cloud uskutočnila ďalšia z radu degustačných večerí, ktorá spojila to najlepšie zo slovenskej kuchyne s modernými prístupmi. Hostia mali príležitosť ochutnať jedlá pripravené pod vedením Jozefa Hromjáka, kapitána Národného tímu kuchárov Slovenska a držiteľa titulu strieborný Kuchár roka 2025. Atmosféra večera bola jedinečná a ponúkla nezabudnuteľný gastronomický zážitok.
Menu, ktoré vzniklo z lokálnych surovín, začalo jemnými madlenkami s hľuzovkou a údeným maslom, pokračovalo amuse bouche z tekvice a duly a predjedlom z repy, chrenu a cottage syra. Následne si hostia vychutnali raviolu plnenú pórom a lardom, zubáča so stopkovým zelerom a zeleným jablkom, a na záver daniela s čiernou bazou. Celý zážitok bol zavŕšený dezertom z čokolády, gaštanov a orechov, ktorý bol doplnený hruškou, šípkami a rakytníkom.
Národný tím kuchárov, ktorý sa na príprave podieľal, zahŕňal aj Patrika Pokrývku, víťaza národného kola prestížnej súťaže Bocuse d'Or Slovakia 2025, a Igora Janigu, ktorý má s reštauráciou Cloud osobný vzťah. Mladý talent Alexandra Krajčovičová, ktorá sa presadzuje v troj-michelinskej reštaurácii v Antverpách, taktiež prispela k vytvoreniu tohto výnimočného menu. Títo kuchári sa aktuálne pripravujú na medzinárodné súťaže, vrátane európskeho kola Bocuse d'Or 2026 a Svetového kulinárskeho pohára 2026.
Jozef Hromják vo svojom vyjadrení zdôraznil, že cieľom večere bolo ukázať modernú a kreatívnu slovenskú gastronómiu, ktorá si zároveň zachováva rešpekt k tradíciám. Každý chod bol starostlivo premyslený, aby hosťom priniesol nezabudnuteľný zážitok. Atmosféra večera, kombinujúca špičkovú kuchyňu, elegantné prostredie a profesionálny servis, vytvorila jedinečný zážitok, ktorý presahuje bežné stolovanie. Reštaurácia Cloud sa tak stáva miestom, kde sa kulinárske umenie mení na nezabudnuteľné spomienky.
Tagy
Súvisiace články

Adriana Sklenaříková prekvapila novým účesom na charitatívnom galavečeri
Slovenská topmodelka Adriana Sklenaříková sa na charitatívnom galavečeri v Prahe objavila s odvážnym novým účesom. Rozlúčila sa so svojou typickou dlhou blond hrivou a zvolila trendy krátky strih.

Sydney Sweeney opäť očarila na červenom koberci
Na premiére filmu The Housemaid v New Yorku sa opäť predviedla herečka Sydney Sweeney, ktorá sa považuje za jednu z najsexi hviezd súčasnosti. Jej odvážne šaty a charizma prilákali pozornosť všetkých prítomných.

STVR láka známe tváre z konkurencie: Martina Zábranská sa pridáva
Verejnoprávna televízia STVR opäť prekvapila, keď do svojho tímu priviedla moderátorku Martinu Zábranskú, známu z relácie Let's Dance. Tento krok je súčasťou širších zmien, ktoré nastali pod vedením novej riaditeľky Martiny Flašíkovej.
