TA1.SK
Meniny má Oldrich
Kultúra

Jesenné menu v Cloud reštaurácii: Spojenie tradície a inovácií

2 min čítania

Reštaurácia Cloud v hoteli DoubleTree by Hilton Bratislava sa v novembri opäť zmenila na kulinárske centrum. Degustačná večera, vedená Národným tímom kuchárov Slovenska, ponúkla hosťom jedinečný zážitok spájajúci tradičné slovenské suroviny s modernými gastronomickými trendmi.

Vypočuť si článok

Jesenné menu v Cloud reštaurácii: Spojenie tradície a inovácií
Foto: TOPKY

V novembri sa v reštaurácii Cloud uskutočnila ďalšia z radu degustačných večerí, ktorá spojila to najlepšie zo slovenskej kuchyne s modernými prístupmi. Hostia mali príležitosť ochutnať jedlá pripravené pod vedením Jozefa Hromjáka, kapitána Národného tímu kuchárov Slovenska a držiteľa titulu strieborný Kuchár roka 2025. Atmosféra večera bola jedinečná a ponúkla nezabudnuteľný gastronomický zážitok.

Menu, ktoré vzniklo z lokálnych surovín, začalo jemnými madlenkami s hľuzovkou a údeným maslom, pokračovalo amuse bouche z tekvice a duly a predjedlom z repy, chrenu a cottage syra. Následne si hostia vychutnali raviolu plnenú pórom a lardom, zubáča so stopkovým zelerom a zeleným jablkom, a na záver daniela s čiernou bazou. Celý zážitok bol zavŕšený dezertom z čokolády, gaštanov a orechov, ktorý bol doplnený hruškou, šípkami a rakytníkom.

Národný tím kuchárov, ktorý sa na príprave podieľal, zahŕňal aj Patrika Pokrývku, víťaza národného kola prestížnej súťaže Bocuse d'Or Slovakia 2025, a Igora Janigu, ktorý má s reštauráciou Cloud osobný vzťah. Mladý talent Alexandra Krajčovičová, ktorá sa presadzuje v troj-michelinskej reštaurácii v Antverpách, taktiež prispela k vytvoreniu tohto výnimočného menu. Títo kuchári sa aktuálne pripravujú na medzinárodné súťaže, vrátane európskeho kola Bocuse d'Or 2026 a Svetového kulinárskeho pohára 2026.

Jozef Hromják vo svojom vyjadrení zdôraznil, že cieľom večere bolo ukázať modernú a kreatívnu slovenskú gastronómiu, ktorá si zároveň zachováva rešpekt k tradíciám. Každý chod bol starostlivo premyslený, aby hosťom priniesol nezabudnuteľný zážitok. Atmosféra večera, kombinujúca špičkovú kuchyňu, elegantné prostredie a profesionálny servis, vytvorila jedinečný zážitok, ktorý presahuje bežné stolovanie. Reštaurácia Cloud sa tak stáva miestom, kde sa kulinárske umenie mení na nezabudnuteľné spomienky.

Tagy

#gastronómia#slovenská kuchyňa#degustačná večera